Începând din anul 2015, poţi achiziţiona o asigurare facultativă pentru locuinţe numai dacă ai încheiată o poliţă obligatorie de asigurare de locuinţă. Află mai multe detalii despre asigurarea pentru locuinţa de la InBrok în rândurile de mai jos.

Vreau cea mai bună ofertă pentru locuinţa

Completează formularul de mai jos, iar noi vom reveni către tine cu cele mai bune oferte. Te rog să iei în considerare faptul că vom căuta la toţi asiguratorii, vom cere cele mai bune preţuri şi îţi vom trimite răspunsul în momentul în care avem oferta completă.

Click or drag a file to this area to upload.

Elemente principale pentru o asigurare de locuinţă

Valoarea la care este protejată locuinţa. Dacă locuinţa ta este un apartament, suma asigurată trebuie să reprezinte valoarea reală sau valoarea de piaţă a acestuia. În cazul unei case, suma asigurată trebuie să reprezinte valoarea de nou, care să acopere cheltuielile necesare pentru construirea integrală a unei locuinţe similare.

Preţul asigurării, care este rezultatul aplicării unui procent (cotaţia de prima) asupra sumei asigurate.

Partea din dăuna suportată de beneficiarul poliţei de asigurare.

Riscurile preluate prin poliţa de asigurare. Riscurile standard sunt incendiul, trăsnetul, explozia şi căderea corpurilor pe locuinţa asigurată. În funcţie de nevoile tale de protecţie, se pot adăuga şi alte riscuri, cum ar fi cutremur, furtuna, grindină, ploaie torenţială, inundaţie, viitura, greutatea stratului de zăpadă/gheaţă, avalanşa, alunecări şi/sau prăbuşiri de teren, apa de conductă şi refularea acesteia, coliziunea cu autovehicule şi vandalismul, distrugerile provocate de animale, furtul bunurilor şi al elementelor constructive, avariile centralelor termice, alte tipuri de costuri suplimentare necesare efectuării reparaţiilor şi altele.

Evenimentele pentru care asigurătorul nu plăteşte despăgubiri.

Asigurarea obligatorie pentru locuinţe

Asigurarea Împotriva dezastrelor naturale (PAD) este obligatorie pentru toate construcţiile cu destinaţie de locuinţa permanenta sau temporară, Începând din anul 2010.

Poliţa PAD acoperă trei riscuri de catastrofă natutala – cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Suma asigurată şi preţul poliţei sunt stabilite În două variante, În funcţie de tipul locuinţei:

Suma asigurată, pentru locuinţe de tip A (construcţie sau structura de rezistenţă din beton armat, metal, lemn, pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate În urma unui tratament termic sau chimic), cu un preţ anual de 20 de euro.

Suma asigurată, pentru locuinţe de tip B (construcţii cu pereţii exeteriori din cărămidă nearsa sau din orice materiale netratate termic), cu un preţ anual de 10 de euro.

Conform Legii 260/2008,în funcţie de materialele din care sunt construite, locuinţele sunt împărţite după cum urmează:

Locuinţă tip A – construcţia cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exterior din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte material rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic, pentru care suma asigurată este 20.000 EUR;

Locuinţă tip B – construcţia cu pereţi exterior din cărămidă nearsa sau din orice alte material nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic, pentru care suma asigurată este 10.000 EUR.

Asigurarea obligatorie costa 20 EURO/ an pentru imobilele de tip A si 10 EURO/ an pentru imobilele de tip B.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele impotriva dezastrelor naturale pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 RON.

Asigurarea facultativă a clădirilor cu destinaţie de locuinţă

Vine în completarea asigurării obligatorii PAD, prin acoperirea mai multor riscuri precum şi că excedent de suma asigurată pe cele 3 riscuri acoperite de PAD.

Fac obiectul acestei asigurari:

 • clădiri şi alte construcţii având destinaţie de locuinţă
 • anexele şi dependinţele
 • bunurile de tip conţinut (ex: mobilier,covoare,îmbrăcăminte,incalataminte,bunuri electronice/electrocasnice,instalaţii de încălzire/răcire,etc)
 • clădiri şi alte construcţii având destinaţie de locuinţă
 • anexele şi dependinţele
 • bunurile de tip conţinut(ex: mobilier,covoare,îmbrăcăminte,incalataminte,bunuri electronice/electrocasnice,instalaţii de încălzire/răcire,etc)
 • fenomene naturale: cutremur,inundaţie,alunecări de teren(pentru aceste riscuri se aplică franşiza de la poliţa PAD de 10.000/20000euro)
 • incendiu,traznet,explozie,căderi de corpuri,izbire de către vehicule, boom sonic,fenomene atmosferice(furtuna,grindină),aluviuni,greutatea stratului de zăpadă/gheaţă,apa de conducte; furt(prin efractie sau talharie),vadalism,greve,revolte,tulburari civile.
 • bunuri casabile;
 • avarii accidentale
 • răspunderea civilă faţă de terţi
 • accidente persoane

Nu se despăgubesc pagubele produse de sau provenind din:

 • razboi (declarat sau nu);
 • invazie sau acţiunea unui duşman extern;
 • război civil, revoluţie, rebeliune, insurecţie, dictatură militară, conspiraţie;
 • confiscare, expropriere, naţionalizare, rechiziţionare, sechestrare, distrugere sau avariere din ordinul oricărui guvern de drept sau de fapt sau oricărei autorităţi publice;
 • explozie atomică, radiaţii sau infestări radioactive;
 • poluare sau contaminare din orice cauză;
 • uzură, fermentaţie, distrugeri provocate de ciuperci, insecte, rozătoare, păsări şi alţi dăunători, coroziune, precum şi cele produse de afumare, pătare sau pârlire dintr-o sursă normală de căldură;
 • reparaţiile, recondiţionările sau restaurările nereuşite;
 • prăbuşirea clădirii datorată defectelor de construcţie, a vechimii sau stării de degradare a acesteia, fără să fie legate de nici unul din evenimentele asigurate;
 • uzura, distrugeri provocate de ciuperci, insecte, rozatoare si alti daunatori.

Cu noi câştigi timp şi bani!