Dezechilibrul bugetului sistemului public de pensii ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea sa de a ne asigura confortul necesar la vârsta pensionării. Din fericire pentru noi toţi, începând din anul 2007, în România a fost implementat sistemul pensiilor private facultative, la care putem contribui lunar cu până 15% din salariul lunar.

Vreau cea mai bună pensie privată

Completează formularul de mai jos şi te vom contacta pentru a discuta care este cea mai bună pensie privată care ţi se potriveşte. 

În prezent, în România, există 7 administratori de fonduri de pensii private facultative – Aegon Pensii, Allianz-Tiriac Pensii Private, BCR Pensii, BRD Pensii, Generali Fonduri de Pensii, Metropolitan Life Pensii şi NN Pensii.

Aderarea la un fond de pensii private este o opţiune individuală, care îţi va întregi veniturile după pensionare, iar InBrok te poate ajuta să faci alegerea cea mai potrivită pentru viitorul tău financiar.

Pentru a contribui la un fond de pensii private facultative, trebuie să fii angajat şi să nu fi atins vârsta retragerii din activitate.

Poţi contribui la un singur fond privat de pensii facultative, în limita a maximum 15% din salariul tău lunar.

Până la vârsta pensionarii trebuie să acumulezi în cont cel puţin 90 de contribuţii lunare.

Avantajele pensiei facultative

Stabilitate financiară – contribuţiile la un fond privat de pensii facultative îţi vor creşte veniturile încasate la pensionare. în fiecare an, primeşti, gratuit, un extras de cont cu situaţia centralizată a contribuţiilor tale.

Deductibilitate fiscală – contribuţiile tale la fondul de pensie facultativă nu sunt impozabile, în limita a 400 de euro pe an din impozitul pe venit.

Profitabilitate – contribuţiile tale pentru pensia privată facultativă sunt investite de către administratorul de fond în instrumente care generează randamente şi care se adăugă sumelor cotizate. Investiţiile administratorilor de fonduri de pensii private facultative sunt monitorizate constant de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Cu noi câştigi timp şi bani!