Asigurarea maritima ofera compensatie financiara pentru avarierea, distrugerea sau pierderile survenite ca urmare a navigatiei pe mare, insa majoritatea asiguratorilor din Romania includ in aceasta polita si nave fluviale si de navigatie interna.

Află mai multe despre asigurările maritime în rândurile de mai jos.

         Echipă specializată de brokeri InBrok pentru persoane juridice sta la dispoziţia ta pentru a îţi găsi cea mai bună asigurare maritimă în cel mai scurt timp posibil. 

         Completează formularul de mai jos şi vei fi contactat în câteva minute de un broker InBrok!

InBrok te poate ajuta să identifici soluţia potrivită de asigurări maritime pentru:

  • protecţia navelor
  • instalaţiilor
  • echipamentelor şi maşinilor navei în construcţie sau reparaţie
  • echipamentele instalate de subcontractori

În funcţie de bunul asigurat, asigurarea maritimă este structurata în două categorii, având în vedere că, de regulă, proprietarul ambarcaţiunii şi proprietarul mărfurilor transportate nu sunt aceasi persoană.

Astfel, pentru asigurarea navelor există o poliţă de tip Casco, iar pentru bunurile transportate, o poliţă de tip Cargo.

Prin care se asigura nava şi echipamentele (deseori menţionate că “Hull and Machinery”); Similară poliţei Casco pentru autovehicule, aceasta este una dintre asigurările marine, destinată tuturor tipurilor de nave care operează în mări, lacuri sau râuri, potrivită pentru toate categoriile de operatori, de la armatori şi transportatori, la proprietarii bărcilor de pescuit, nave de croazieră, iahturi, jeturi şi debarcadere. Poliţa acoperă, în principal, situaţia de avarie generală, distrugerea carenei sau a echipamentelor, părţi din răspunderea pentru coliziuni, eventuale contribuţii ale navei la cheltuieli de salvare. Suplimentar, poate fi asigurat inventarul mijloacelor fixe şi circulante.

Asigurarea navei – “Hull” (Casco) se împarte în două categorii:

1. Asigurarea navelor comerciale fluviale şi maritime, de pescuit şi colectoare, precum şi a altor ambarcaţiuni, instalaţii şi utilaje plutitoare asimilate navelor.

2. Asigurarea ambarcaţiunilor de agreement:

Prin care se asigura mărfurile transportate cu o navă;

Navlu, adică suma plătită pentru transportul mărfurilor, tariful sau chiria pentru navă.

Asigurarea este destinată protecţiei navelor, de orice tip, aflate în construcţie în şantierele navale. Acoperire tip” All Risks” în cazul unei daune totale sau parţiale, înregistrată pe perioada asigurată, inclusiv defecte latente, proiectare defectoasa a navei, dar nu va acoperi costurile aferente repartiilor, înlocuirii, modificării sau reinnnoirii părţilor defectoase.

Are ca obiect asigurarea:

  • răspunderii operatorilor portuari
  • pagubelor produse asupra proprietăţilor (clădiri şi diverse alte construcţii – diguri, etc.)
  • echipamentelor de manevrare (macarale, inclusiv cele de cheu, utilaje portuare, etc.)
  • întreruperii activităţii

Asigurarea preia raspunderea ce decurge din activitatile de reparare a navelor aflate in santiere navale.

Cu noi câştigi timp şi bani!